Lins kurser

uppdaterad 13.5.2020

Under läsåret 2019-2020 leder jag sex helårskurser i Medis regi (Medborgarinstitutet i Mariehamn) och en målarresa till södra Italien i september 2019. Därtill leder jag tillsammans med Katarina Kranck en kombinerad målar/yoga-kurs i privat regi i maj 2020. På denna sida kan du ta del av information om de olika kurserna och titta på bilder av nya och gamla kursarbeten.

Yoga/målarkurs i privat regi maj 2020 (intresseanmälningar tas emot genom att kontakta mig)

Länk till bildspel med Akvareller och teckningar från yoga/målarretreat i Provence 21-26.5.2019 i södra Frankrike

wellness-vibes.com

Medis målarresa till Pisciotta i södra Italien september 2019

Länk till bildspel med Akvareller och akrylmålningar

Akryl och oljemålning, två kurser

Årets huvudtema är stilleben. Ett stilleben är ett konstverk som ofta föreställer livlösa ting, typiska vanliga objekt som kan vara antingen naturliga (mat, blommor, döda djur, växter, stenar, snäckor osv.) eller konstgjorda (köksredskap, glas, böcker, vaser, smycken osv.)

En av fördelarna med stilleben som en konstform är att den ger konstnären stor frihet att experimentera med placeringen av föremålen för att uppnå en fungerande och intressant komposition. Ett stilleben är alltså en uppställt arrangemang av något slag men det kan i princip vara vad som helst, det är bara fantasin som sätter gränser. Vi kommer att närma oss stillebenmåleriet på olika sätt både genom lekfullt experimenterande med färg och form och genom mer eller mindre naturalistiska avbildningar av olika föremål och miljöer. I kursen ingår presentationer av kända konstnärers konstverk. Vi inleder terminen med en utfärd för att hämta inspiration. Kursen är öppen både för nybörjare och fortsättare.

Länk till bildspel med kursarbeten 2019/20

Interiörer

Stilleben med personliga motiv

Länk till bildspel med kursarbeten 2018/19

Människor

Länk till bildspel med kursarbeten 2017/18

Landskap

Akvarellmålning, två kurser

Årets huvudtema är stilleben. Ett stilleben är ett konstverk som ofta föreställer livlösa ting, typiska vanliga objekt som kan vara antingen naturliga (mat, blommor, döda djur, växter, stenar, snäckor osv.) eller konstgjorda (köksredskap, glas, böcker, vaser, smycken osv.)

En av fördelarna med stilleben som en konstform är att den ger konstnären stor frihet att experimentera med placeringen av föremålen för att uppnå en fungerande och intressant komposition. Ett stilleben är alltså en uppställt arrangemang av något slag men det kan i princip vara vad som helst, det är bara fantasin som sätter gränser. Vi kommer att närma oss stillebenmåleriet på olika sätt både genom lekfullt experimenterande med färg och form och genom mer eller mindre naturalistiska avbildningar av olika föremål och miljöer. Vi inleder terminen med en utfärd för att hämta inspiration. Båda kurserna är i princip fortsättningskurser.

Länk till bildspel med kursarbeten 2019/20

Interiörer

Stilleben med egna personliga motiv

Stilleben med seafood-motiv

Favoritmugg personligt med akvarell och/eller akrylbläck

Frukt och grönsaker med akrylbläck

Stilleben av enkla kärl med linjer av oljepastellkrita och fokus på bakgrund och mellanrumsformer

Stilleben med fokus på bakgrund


Länk till bildspel med kursarbeten från 2018/19

Människor i olika miljöer Silhuetter Draperingar och kläder

Länk till bildspel med kursarbeten från 2017/18

Vårblommor Vinterlandskap Experimentella landskap

Mixed media

Mixed media betyder att man skapar bilder där man kombinerar olika material med exempelvis collage, krita, tusch, olja och akryl. Kursen är experimentell och kravlös och vi arbetar både abstrakt och föreställande genom att bygga upp intressanta bildytor genom olika lager av färg. Kursen passar både för nybörjare och fortsättare.

Länk till bildspel med kursarbeten 2019/20

Illustrationer till boken "Det röda trädet"

Livets träd

Självporträtt: Om jag vore ett djur

Text och bild

Min favorit kaffe- eller tekopp

Parafras av betydelsefull tavla

Negativ bild av en intressant silhuett

Stilleben i kontrastfärger

Illustrera känslo-ord


Länk till bildspel med kursarbeten 2018/19

Mat Bilder inspirerade av Art Nouveau-konstnären Alfonso Mucha Stilleben med olika vita färger som bas Illustrera ord om känslor Illustrera kring ett eller flera ord

Länk till bildspel med kursarbeten från 2017/18

Mönsterornamentik Byggnader Självporträtt Måla negativt

Teckna och måla levande modell

Att avbilda modell på olika sätt är roligt, lärorikt och avkopplande. Vi arbetar med korta och långa ställningar och använder olika tekniker såsom kol, blyerts, torrpastell, akvarell, akryl, collagetekniker mm. Croquis-teckning går som en röd tråd genom hela kursen och vi inleder oftast lektionen med att teckna croquis. Kursen passar både för nybörjare samt för dig som har tecknat modell tidigare.

Länk till bildspel från 2019/20

Gouache i svartvitt

Akvarell med två färger

Modellteckning och målningKurser från tidigare år


Målarkurs på Lilla holmen i Mariehamn 27-28.5.2019

Akvareller och akrylmålningar

Pröva på olika tekniker 2018-19

Under kursen får du pröva på och lära dig om många olika tekniker, minst 9 lektioner per teknik. Under hösten arbetar vi med akvarell, akryl och mixed media och på våren med blyerts, tusch, kol och olika kritor. Allt material finns på plats och kursen är menad för både nybörjare och fortsättare.

Länk till bildspel med kursarbeten 2018/19

Självporträtt med kol Teckningar med blyertspenna Teckningar med tuschpenna Måla negativt i mixed media Teckningar med torrpastellkrita Illustrera ord om känslor i mixed media Vardagspryl på 2 sätt: monokromt och expressivt i akrylfärg Landskap i akvarell Fruktstilleben i akvarell

Teckningskurs i olika miljöer, hösten 2018

Teckningar med blyerts, tusch och akvarellfärgpennor

Medis målarresa till Grekland i september 2018

Akvareller och akrylmålningar

Illustrationskurs 2017-18

Illustration handlar om att förmedla ett visst budskap genom en bild och illustrationen skall göra det lättare för oss att förstå ett syfte. Det är viktigt att bilden förmedlar en viss stämning eller känsla beroende på vad uppdragsgivaren vill ha. På höstterminen arbetade vi med modeillustration och på vårterminen jobbar vi med olika fiktiva illustrationsuppdrag. Kursen uppmuntrar deltagarna att testa på många olika material.

Länk till bildspel med kursarbeten från 2017/18

Kokböcker Recept Dofter Sommarblommor Dresser och moodboards Skor

Mer om kurserna hittar du i Medis kurskatalog 2018-19