Yoga/måla retreat på Brändö (Åland) 

9-12.5.2024 med Linda och Lin

Bilder:  Kim Lindström Photography www.kim.ax  och Lin Simons

Kom med till Brändö på Åland i vackra majmånad för att yoga och måla akvarell tillsammans med Linda och Lin.  Retreaten passar både för nybörjare och mera erfarna yogisar och akvarellmålare. 

Vi har bokat boende på Brändö Bike and bed som är ett fräscht och mysigt B & B beläget mitt på Brändö. Hotellet erbjuder oss allt vad vi behöver; vänlig personal, trevliga utrymmen och en egen restaurang.

Vi närmar oss målandet lekfullt och kravlöst och inspireras av  skärgårdsmiljön och ljuset som omger oss. Vi arbetar med olika teknik- och färgövningar som tar oss vidare in i akvarellens spännande värld. Det finns gott om motiv - både enkla och mera avancerade som passar alla nivåer. Det viktigaste är att du har ett öppet sinne och lust att experimentera med färg och form.

Lustfyllt, utforskande och vänligt är yogaklassernas melodi. De passar både dig som yogat länge och dig som är ny. Du guidas att utgå från din egen kropps kapacitet, behov och förmåga. Du får använda andning, meditation och rörelse för att öppna sinnena, väcka och komma i kontakt med den nyfikna och utforskande kreativiteten inom dig.

Brändö bike and bed uppifrån sett

Akvareller av Lin Simons

Program

Torsdag 9.5


kl. 17:05 Bussavgång från Mariehamn till  Vårdö Hummelvik 

      Om du tar egen bil till Hummelvik behöver du åka senast kl. 16:30 från Mariehamn för att säkert hinna med färjan.

kl. 18:15 Båtavgång från Hummelvik  

kl. 20:45 Ankomst till Brändö 

kl. 21 och framåt Installering i rummen, kvällste och samvaro


Fredag och lördag 10-11.5

kl.7:30 Morgonte och frukt

kl. 8:00-9:30 Morgonyoga

Kl.9:30-10:30 Brunch

kl. 10:30 Introduktion och demonstration av dagens uppgift/uppgifter

kl. 10:30 - 14:30 Eget arbete med målning

kl. 14:30-15:00 Rörelse- och meditationspass i naturen

kl. 15:00-17:00 Eget arbete med målning

kl. 17:00 Gemensam genomgång av alla deltagares målningar

kl. 18:00 Middag

kl. 19:00 - Bastu

kl. 21:00-22:00 Godnattyoga


Söndag 12.5

kl. 7:30 Morgonte och frukt

kl. 8:00-9:30 Morgonyoga

kl. 9:30-10:30 Brunch

kl. 12:25 Båtavgång från Brändö

kl. 14:50 Ankomst till Vårdö Hummelvik

kl. 16:05 Bussankomst Mariehamn

Dina lärare

Jag heter Linda och arbetar som yogainstruktör. Min stora passion är att stödja människor att komma i djupare kontakt med kropp-sinne-själ som en helhet, att känna sig hemma i sig själv. Jag har tidigare ordnat retreat på Bali och i Grekland samt drivit en yogastudio i Mariehamn 2012-2018.

Efter att jag blev mamma 2019 har jobbat mer djupgående med mindre grupper på Åland samt internationellt online.

Jag är Lin och arbetar som bildkonstlärare och bildkonstnär på Åland. Jag erbjuder konstkurser både i regi av Medis och privat. Till mina områden hör akvarellmålning, mixed media-tekniker, olje- och akrylmålning samt olika former av teckning. Sedan 2017  har jag arrangerat ett antal konstresor både med och utan yoga till Grekland, Italien och Frankrike.  Du kan läsa mer om mig dem i min blogg.

Så här säger tidigare kursdeltagare:

"Jag har gått på Lins akvarellkurser och lärt mig om teknik, bildkomposition, valörer, form osv. Lin har undervisat och demonstrerat nya teman varje dag och sedan har man fått jobba självständigt. Lin är en duktig och empatisk lärare med stort engagemang för sina elever och deras utveckling som konstnärer."

”Jag har deltagit i akvarell- och teckningskurser med Lin för att lära mig grunderna i målning och teckning. Kurserna blev mycket bättre än vad jag hade väntat, Lin är en uppmuntrande, positiv och glad lärarinna med omfattande expertis. Jag rekommenderar varmt hennes kurser.”

"Jag har alltid känt mig väldigt bekväm att yoga med Linda. Jag uppskattar hennes förmåga att skapa en trygg atmosfär. Efter att ha praktiserat med henne är min syn på mig själv och livet mer mild och accepterande. Jag rekommenderar henne till alla som letar efter ett utrymme att känna sig accepterad och hållen.”

”Det jag mest uppskattar med Lindas klasser är utrymmet som ges för att låta de djupaste lagren av mig själv komma ’online’ och dansa med mig. Jag jobbar främst som konstnär och jag tycker att Lindas arbete stödjer mig att hitta mitt centrum, arbeta från en djupt lyssnande.”

Pris


I priset ingår boende (del i dubbelrum), brunch, middag, tillgång till te, kaffe, frukt och fika under dagen, bastukväll, samt yoga och konstundervisning.


I priset ingår inte buss till och från Hummelvik, mat utöver brunch och middag, eventuella alkoholhaltiga måltidsdrycker, konstmaterial.

Du behöver dock inte ta med egen yogamatta.Pris del i dubbelrum torsdag - söndag: 497 euro


På hotellet finns endast dubbelrum - vänligen meddela om du deltar med en vän så placerar vi er i samma rum.

Bokning och villkor


Vi har ett begränsat antal platser. Antagningsprincipen först till kvarn gäller. 

För att delta i våra kurser ska du ha fyllt 18 år. Undantag kan göras om målsman deltar i samma kurs eller en annan kurs som hålls hos oss samtidigt. 

Kursanmälan sker via mail till lin@linlouise.ax och är bindande. Du kommer att få ett bekräftelsemail med mer detaljerad information och betalningsanvisningar. Du betalar 50% av avgiften genast när du fått bekräftelsen, för att hålla din plats. Resten betalas senast två månader före kursstart. 

Vid avanmälan senast två månader innan kursstart återbetalas hela kursavgiften förutom en administrationsavgift på 100 euro. Vid avbokning mellan två månader före kursstart och två veckor före kursstart återbetalas 50% av kursavgiften. Vid avbokning mindre än 14 dagar före kursstart återbetalas kursavgiften inte, undantaget är om avbokningen sker på grund av sjukdom. Vid sjukdom återbetalas hela kursavgiften, förutom administrationsavgiften 100 euro, mot uppvisande av läkarintyg.  

Vid för få anmälda förbehåller vi oss rätten att ställa in kursen. I händelse att kursen måste ställas in återbetalas hela kursavgiften.  

I händelse av att någon av lärarna blir sjuk eller annat force majeure inträffar kan kursen komma att ställas in eller flyttas fram. I händelse att kursen måste ställas in återbetalas hela kursavgiften.