Måla/yoga-retreat i Tourette sur Loup

26-31 maj 2024 med Lin och Laura

Vy från Auberge de Tourettes mot trädgården och havet i fjärran.

Kom med till vackra Provence för att måla akvarell och yoga tillsammans med Lin och Laura. Retreaten ordnas i den lilla medeltida byn Tourette sur Loup ca 25 km nordväst om Nice och den passar både för nybörjare och mera erfarna. Du väljer själv hur mycket du vill måla, kanske vill du bara ta det lugnt vid poolen en dag.

Vi har bokat boende på det härliga hotellet Auberge de Tourettes där vi bodde även i maj 2023. Hotellet erbjuder oss allt vad vi behöver; vänlig personal, vackert inredda utrymmen, en fin trädgård att måla i, en fräsch pool med ett trädäck för yoga och en egen restaurang. Hotellet ligger mitt i byn med nära till allt: restauranger, caféer, shopping, promenader och varierande vandring för den som vill.

Du kan läsa mera om en liknande retreat från maj 2023 och titta på bilder därifrån i min blogg  Du kan också titta på de bilder som vi målade här inunder.

Akvareller och oljemålningar 

maj 2023

Program

Varje dag inleds med morgonte och yoga vid poolen kl.7:30, morgonyogan är ett aktivt pass typ vinyasayoga. Efter frukosten kl.10:30 introducerar och demonstrerar Lin dagens akvarelluppgift. Därefter är det fri målning fram kl.17:00 då vi har gemensam genomgång av allas bilder. Du kan måla mera eller mindre. Under dagen finns Lin till hands och ger personlig handledning. Lunch på egen hand eller tillsammans. Kl.18-19 är det dags för kvällens lugnare yinyogapass  och därefter är det middag i hotellets matsal.

Eftersom söndag 26.5 är en resdag och deltagarna anländer olika tider börjar schemat för retreaten på måndag 27.5.

Målning i hotellets trädgård.

En av gränderna i byn.

Yogaplatsen  vid hotellets pool.

Dina lärare

Jag är Lin och arbetar som bildkonstlärare och bildkonstnär på Åland. Jag erbjuder konstkurser både i regi av Medis och privat. Till mina områden hör akvarellmålning, mixed media-tekniker, olje- och akrylmålning samt olika former av teckning. Sedan 2017  har jag arrangerat ett antal konstresor både med och utan yoga till Grekland, Italien och Frankrike.  Du kan läsa mer om dem i min blogg.


Jag är Laura Willgren och jobbar som flygvärdinna, som inredningsdesigner i mitt eget företag och som yogalärare. Jag har också utbildat mig till fysioterapeut.

Yogan kom in i mitt liv redan 1999 och jag har under den senaste tiden utbildat mig till bikyasa- (bikrams och vinyasas kombination), yin- och ashtangayogalärare.

För mig betyder yoga helhet i livet: fysiskt, psykiskt och socialt välmående. Yoga ger energi, lugnar och framförallt förenar. Du kan läsa mer om mig här.

Så här säger tidigare kursdeltagare:

"Eftersom jag är nybörjare i både akvarell och yoga så var jag lite spänd inför resan, men det visade sig vara helt obefogat. Upplägget med två gånger yoga per dag lät tufft men redan efter första dagen längtade jag till nästa pass. Vår yogalärare lade stor vikt vid att vi alla skulle njuta på vår egen nivå utan prestationsångest. Efter frukosten samlade vi oss för dagens akvarelluppgift men det var fritt fram att göra det man kände för. Vår fina konstlärare var tillgänglig under dagen som stöd för de som önskade. Före middagen hade vi genomgång av allas målningar och det var ju helt otroligt att se och samtidigt lära sig av alla andras målningar. En fantastisk resa som gav mig mersmak för både yoga och akvarell. "

Monica

"Jag har gått på Lins akvarellkurser och lärt mig om teknik, bildkomposition, valörer, form osv. Lin har undervisat och demonstrerat nya teman varje dag och sedan har man fått jobba självständigt. Lin är en duktig och empatisk lärare med stort engagemang för sina elever och deras utveckling som konstnärer."

Kaisa

Innan resan till Provence, hade jag inte tidigare målat akvarell och jag hade negativ erfarenhet över yoga, men trots detta var jag redo att ta emot utmaningen och delta på resan. 

Första intrycket när vi var framme i den medeltida staden Tourette sur Loup, var något helt obeskrivligt. Stadens gamla byggnader, trånga gränder och stressfria vardag gav en ypperlig atmosfär för både målandet och yoga. Tack vare Lins och Lauras väl ledda lektioner, kände jag mig allt mer motiverad. Jag lärde mig att vara skonsam mot mig själv och märkte att vi deltagare alla  var bra i det vi gjorde,  på vår egen nivå och på så sätt som det kändes bäst för oss själva. 

Som sammanfattning överträffade resan alla förväntningar. Vi hade fantastiska ledare, stället var underbart, atmosfären var positiv, franska köket levererade kulinariska smakupplevelser och vi hade trevliga stunder med massor av skratt tillsammans med varandra.

Mari

Pris

I priset ingår hotell, frukost, middag samt yoga och konstundervisning. I priset ingår inte flyg, transfers, lunch, måltidsdrycker samt utfärder. Priset beror på vilken rumstyp du väljer att bo i. Det finns  två rumskategorier:  rum med fönster mot gatan och rum med fönster eller balkong mot trädgården och havet i fjärran. Du kan välja att bo i enkelrum eller dubbelrum. 

Enkelrum med fönster mot gatan 1370 €

Enkelrum med fönster mot trädgården 1670 €

Dubbelrum med utsikt mot gatan 975 €

Dubbelrum med utsikt mot trädgården 1125 €

Resa till och från

Alla deltagare bokar sina egna flyg t/r till Nice som är det flygfältet som ligger närmast. Det går direktflyg från Helsingfors och Stockholm. Ju tidigare du bokar flyget desto billigare blir det eftersom flygpriserna stiger hela tiden. Beroende på hur många som anländer med samma flyg kan vi ordna taxitransfer från Nice till Tourette sur Loup som ligger ca 25 km från flygfältet. Efter att vi har försäkrat oss om ett tillräckligt antal deltagare för att resan skall bli av meddelar vi i en intern facebook-grupp för alla anmälda när det är dags att börja boka flyg. I fb-gruppen kommunicerar vi  om allt praktiskt kring resan.  Det är viktigt att du har en egen reseförsäkring med avbeställningsskydd ifall att du tex. blir sjuk eller ngt annat oförutsägbart händer. 

Bokning och villkor

Vår retreat har ett begränsat antal platser. Antagningsprincipen först till kvarn gäller. 

För att delta i våra kurser ska du ha fyllt 18 år. Undantag kan göras om målsman deltar i samma kurs eller en annan kurs som hålls hos oss samtidigt. 

Kursanmälan sker via mail till lin@linlouise.ax och är bindande. Enklast anmäler du dig genom att klicka på den svarta knappen med texten : Ja! Jag vill anmäla mig! Du kommer att få ett bekräftelsemail med mer detaljerad information och betalningsanvisningar. Du betalar 300 € i anmälningsavgift och reserverar din plats. Den återstående summan delas in i två rater varav den första raten betalas in senast 31.1.2024 och den andra raten senast 30.4.2024.  

Din kursanmälan är bindande och du kan avboka endast mot uppvisande av läkarintyg eller om du har ngn annan person som är villig att komma istället för dig. Detta på grund av att det är extra sårbart eftersom vi har bokat hela hotellet för vår retreat.

Vid för få anmälda förbehåller vi oss rätten att ställa in kursen. I händelse att kursen måste ställas in återbetalas hela kursavgiften.  

I händelse av att någon av lärarna blir sjuk eller annat force majeure inträffar kan kursen komma att ställas in eller flyttas fram. I händelse att kursen måste ställas in återbetalas hela kursavgiften.  

Tidigare måla/yoga retreats

Tillsammans med Katarina Kranck har Lin sedan 2019 ordnat tre olika måla/yoga-retreat i Provence. Retreaten har ordnats i en privat villa nära La Cadière-d'Azur. Du kan läsa mera om retreaten i bloggen  (Yoga/målarretreat i Provence 21-26.5.2019). Härunder kan du titta på akvareller och oljemålningar från retreaten.

Akvareller och teckningar 

maj 2019

Akvareller och oljemålningar 

maj  2022